Teve-mord

Den Pensionerade Barnbibliotekarien brukar tycka det är orättvist. Speciellt att vi tycks få en hel del deckare på teve till jul, här i Agatha Christies hemland. Numera känner jag mig mest stressad av allt som bjuds på teve, och allra mest i juletid. Svårt för mammor att hinna med att titta, när allt annat kommer först.

Men i år hann jag med lite grann, ändå. På åtta dagar fick vi tre nya Christie; två Poirot och en Marple. Den nya Marple med Julia McKenzie är bra mycket trevligare än Geraldine McEwans. Och Poirot är Poirot. Igår var det Tragedi i tre akter, som var förvånansvärt bra och inte så sensationell som en del ”råkar” bli.

Gårdagens Poirot kolliderade rejält med den nya Kenneth Branagh Wallanderserien, men när vi rannsakade våra önskemål blev det så att ingen av oss faktiskt ville titta på Branagh. Nu när vi fått hela Krister Henrikssons Wallanderserie, är det nog betydligt färre som kommer att flockas till BBC-versionen. Kristers Ystad är visserligen proppfullt med Stockholmare, som kan vara irriterande, men Kenneths Yshtad är fullt med folk som säger Öuållander. Och Yshtad.

Ysch…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s