Hur man sms-ar fram en författare

Vi hade egentligen tänkt oss ett besök från Joe Craig på tisdagseftermiddagen, men så gick han och blev morbror hastigt och lustigt, och reste hem lite fortare än planerat.

Så det var tur att Dottern höll sig vaken i skolan på måndagsmorgonen, och att hon inte glömt mobilen hemma. Det sms-ades flitigt en stund efter det att hon insett att vår gamla favorit Caroline Lawrence med de romerska mysterierna skulle besöka skolan på tisdagsmorgonen. Inom en timma hade jag fått tag på henne på tåget, just som hon skulle kliva av i vår lilla stad. Och när lunchgröten stod på bordet ringde Caroline och föreslog te senare på dagen.

Den Bättre Hälften shanghajades till att köra, och Dottern hämtades utanför skolan och så åkte vi till Carolines fina lilla hotell. Vi anlände på precis samma gång, fast Den Bättre Hälften fastnade nästan i bilen pga en lite trång parkeringsplats. När han slitit sig loss, placerade vi oss i hotellets lounge med te och kaka. Ja, det blev kaka efter att Caroline påpekat att potatischips till te var aningen för irreguljärt för henne.

Det blev skvaller om resan till Dubai i förra veckan, och mycket prat om Carolines nya serie med western-deckare som precis kungjorts samma eftermiddag. Hon har lärt sig skjuta som de gjorde i vilda västern på 1800-talet.

Caroline Lawrence at Eleven Didsbury Park

Dottern hade hängt med upp på hotellrummet, och var så imponerad av de två badkaren, att vi efter två kannor te sprang upp allihop för att kolla in karen. Ett kar i rummet (inget badrum, här) och ett kar ute på balkongen. Yes, indeed. Lite kallt för bad i mars, men annars. Om man inte är blyg.

Morgonen därpå var det prat om hur man skriver böcker på Dotterns skola. Det hela hade fixats av ett av Carolines största fans, som bor i närheten, och som faktiskt går på samma skola. Vi hade träffats en gång tidigare på en Caroline-brunch.

Caroline Lawrence at Aquinas College

Liten värld, den romerska deckarvärlden.

(Foto Helen Giles)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s