Skyltdockor

Läsa bör man! Vi var på skandinaviska kyrkan i Liverpool i lördags. Vi fick besök av vår fd organist som numera bor i Sverige. Han hade tagit med sig sin kör, som sjöng så vackert för oss.

Till sången blev det svensk ärtsoppa och efterrätt på norska våfflor. Alltsammans serverades i trevligt sällskap med mycket skvaller och annat intressant prat.

Som det lätt blir för oss stackare som lever i exil, även om den är självförvållad, så kan snacket hamna på Ikea. Vi pratade givetvis böcker (det här är en bokblogg, ju), och vi hade alla varit i samma situation på Ikea. Dvs när man går runt och kollar in alla rummen och tittar i bokhyllorna på böckerna som står där. Ofta är det skit, men ibland hittar man en liten pärla eller två.

Ska man se sig omkring efter vittnen, och sedan snabbt knycka boken man hittat? Eller? Ofta finns det ju ca tio ex av varje bok, så inte skulle den saknas. Men, det vore ohederligt. Och man kan ju knappast dyka upp med den i kassan och erbjuda sig att betala.

Ingen av oss verkade faktiskt ha stulit något. Men frestade hade vi varit.

Själv har jag däremot inte gjort vad Bäckängstjejen rapporterade. Hon hade vid öppnandet av Ikea blivit så glad vid anblicken av de tidningar som låg utspridda i rummen, att hon helt sonika satte sig ner och läste. Och folk hade undrat om hon var del av skyltningen. Tja, en äkta svensk i ett svenskt rum.

Självklart. Vi kan ta betalt för våra tjänster, eller eventuellt acceptera ersättning i form av böcker.

Annonser

2 responses to “Skyltdockor

  1. Jag läste en annan blogg (kommer inte ihåg vilken) som hade tagit med boken till kassan och bett att få köpa den. Det fick hon inte. Jag tycker allt de kunde varit mer tillmötesgående. /Therese

  2. Alltså måste man leda ”a life of crime”. Vi får knycka i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.