Häxor x 3 till påsk

temahäxa

Brukar inte följa uppmaningar på andra bloggar, men när Lyrans Noblesser har en lila häxa och instruktioner att rekommendera tre böcker med häxor i, är det svårt för en lila häxa att låta bli.

Så, helt kortfattat ska jag föreslå böcker som kommer att förändra era liv. (Dvs om ni läser dem.)

1) Debi Glioris Pure Dead Magic-serie med sex böcker om familjen Strega-Borgia. De är lite italienska av sig och bor i Skottland och har diverse trevliga husdjur, som en krokodil i vattengraven till sitt slott, ett storsjöodjur i den näraliggande sjön, en yeti, osv. Mamma Strega-Borgia är en häxa. Hon tror det i alla fall, och hon går i häxskola, men är helkass på häxeriet. Däremot är hennes barnsköterska en mycket kompetent häxa som räddar situationen mer än en gång. Och lilla babyn, är en rejäl häxa.

2) Debi Glioris WitchBaby-serie på snart fyra böcker. En helt normal skotsk familj, vars yngsta barn är en häxa. Hon är nyfödd i första boken, men kan redan göra en del häxkonster, och hon växer snabbt till sig. Hon kontrolleras av en trio riktiga häxor, otrevliga typer som ville ha ett barn utan allt besvär som hör till. WitchBabyns storasyster ser att den lilla är en häxa, men ingen annan har en aning.

3) Terry Pratchetts böcker har ju alla häxor av något slag i sig, men jag tänker främst på barnböckerna om Tiffany Aching och The Wee Free Men. Den fjärde boken kommer ut senare i år. Här är häxorna mest kloka kvinnor, och sådana kan man aldrig ha för många av.

Annonser

2 svar till “Häxor x 3 till påsk

  1. Pure Dead Magic-serien blev jag nyfiken på, ska kolla upp den lite mer 🙂

  2. Ja gör det! Man kan tro att det är en fantasy-serie för barn, men egentligen är de humoristiska hårdkokta deckare med häxor i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.