Mortlock och Mayhew

Bokhäxan och Dottern, även känd som Fotografen, samt Den Bättre Hälften har varit ute och åkt bil. Vi skulle egentligen haft en riktigt gammaldags utflykt, så här på påsklovet, men tiden den krympte och krympte. Till slut räckte den bara till att åka bort mot gränsen till Wales och hälsa på hos splitter nye författaren Jon Mayhew, för en intervju.

Men det var inte dåligt, och vädret hade plötsligt bestämt sig för att vara strålande.

DBH släppte av oss utanför Jons hus, som är båda delarna av två parhus, vilket kan behövas för en man med fru och fyra barn, och fler djur än jag klarade att räkna. Två hundar, minst en katt, en sköldpadda, en tupp (Sexige Sam) och en massa hönor.

Jon Mayhew

Jon har sin första bok ute nu, på engelska. Den heter Mortlock och är en viktoriansk fantasy med gravar, döda människor som vaknar till liv igen, och elvaåriga tvillingarna Josie, som kastar kniv, och Alfie, som jobbar på en begravningsbyrå. Dessutom lite skumma typer i allmänhet, några trevliga människor och tre kråkor. Kråkorna är inte trevliga, kan jag säga.

Det är en mycket bra bok, och det var därför jag var rätt så pigg på att intervjua denne nybakade författare. Annars tycker jag att med enbart en helt ny bok finns det inte så mycket att säga. Men Jon pratade på, och jag behövde knappt säga något alls. Efter en timme över te, gick vi ut i trädgården och beundrade utsikten över floden Dee, och kollade in alla husdjuren.

Chicken

Vi hade som sagt lite ont om tid, så Dottern sms-ade fadern för hämtning. Det visade sig att han satt bakom hönshuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.