Kladd och böcker

Den Bättre Hälften har observerat hela veckan. Han har s a s pryat på en skola och studerat hur de undervisar. Han valde att göra det på Glinas gamla mellanstadieskola, vilket innebar att vi upplevde en lite bakvänd grej i tisdags. Den Bättre Hälften glömde sin lunch hemma. Den stod vid dörren när jag kom upp.

När Dottern vaknade föreslog jag att hon kunde promenera bort till sin gamla skola och överlämna mackorna så han inte behövde svälta. Det gjorde hon gärna, för hon var allt lite nyfiken på hur det ser ut där numera. Traditionellt är det mammorna som kutar iväg till barnens skola med allt de har glömt ta med sig, från gympakläder till smörgås. Nu var det barnet som kutade med förälderns matsäck. Lite ironiskt.

När fredagen närmade sig tyckte Den Bättre Hälften att han kanske skulle ge skolan något som tack för deras hjälp. En kaka, t ex. Och nog kunde vi ge dem lite böcker?

Det kunde vi. Jag letade i gömmorna och det var en osedvanligt lämplig åldersgrupp, för jag vill inte ha de böckerna själv och vi känner inte så många barn i rätt ålder. Alltså kunde han släpa med sig en stor kasse böcker till skolans bibliotek. Och inte för att vårt hus blev direkt tomt, men nog hjälpte det att bli av med lite.

Läste någonstans att andra länder inte kör med kladdkakor, och det stämmer absolut här i England. Dottern ville så gärna baka en kladdkaka till brorsans tjej som fyller år, och då tyckte jag hon lika gärna kunde baka två. Alltså kunde Den Bättre Hälften även släpa dit en kladdkaka.

Burken var tom när han kom hem, så något hade de väl gjort med kakan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s