1 kg Artemis Fowl och lite frysta ärtor

Jag måste verkligen sluta skriva bloggar om böcker och mat. OK, jag vet att detta är en bokblogg. Det var inte så jag menade. Det var kombinationen ätbart och läsbart. Fast nu är det i alla fall grönsaker och inte kakor.

Findus in the kitchen

Bokhandeln vid torget i Varberg tänker jag främst på som inköpsplatsen för Findus. För tolv år sedan parkerade jag de ganska unga Glina hos Morbror L och gick ut på stan för att fixa en bouppteckning. Det var därför vi besökte Varberg den dagen. Som den fantastiska mamma jag trots allt är, stannade jag sedan till i bokhandeln för att se om jag kunde köpa någon present till Glina. Minns inte om det blev en bok till Sonen, men Dottern fick en Findus. En tyg-Findus.

Nu i veckan var vi åter i Varberg, och medan Dottern och jag fixade ett akut problem på Lindex, gick Den Bättre Hälften till bokhandeln för lite lugn och ro. Han upptäckte att de sålde böcker kilovis från en låda på trottoaren. 60kr kilot. De hade gott om bra böcker. Tyvärr, eller som tur var, behövde vi inga. Men hasta gärna dit för lite billig Artemis Fowl. Nu när den åttonde Artemis-boken precis kommit ut på engelska kan det vara hög tid att läsa nummer ett om man råkat missa den.

Books by weight

En annan affär som också har med ätande att göra är godisaffären. Vi går oftast dit varje år när vi är på besök. Första gången tyckte affärsinnehavaren att det var lite konstigt att jag pratade svenska med en unge som svarade på engelska (det var då, det). Han behövde en förklaring till vårt beteende. När vi pratat en stund, visade det sig att denne sydeuropeiske man hade ett förflutet i Salford, som ligger nästgårds till häxans hemmaplan.

Oj då, det blev visst lite sötsaker, trots allt.

Annonser

2 responses to “1 kg Artemis Fowl och lite frysta ärtor

  1. Alltsa, det dar later som ett alldeles utmarkt erbjudande, kopa bocker i kilopris, jag borjade nastan dregla nar jag sag den bilden….’;-)

  2. Dregla på, du! Jag var arg för att jag inte behövde böckerna, vilket är ologiskt och dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s