Maneter

Man kan ju leka med ord och språk om man vill. Vi är fortfarande i Edinburgh på bokfestivalen. Har sett Marcus Sedgwick två gånger nu. Första gången hade han just anlänt från Sverige där han suttit hela sommaren och skrivit på senaste boken.

Han var solbränd och vacker, vilket var tur, för han hade sovit totalt två timmar före sitt framträdande, tack vare ett visst flygbolag från Irland. Marcus kan ju svenska, så han berättade om de farliga maneterna i de svenska vattnen. Han påstod att jellyfish heter ”maneater” på svenska. Tja, vad kan man säga?

Marcus Sedgwick

Efter så lång period borta från civilisationen hade Marcus en ”bad hair day”, fast det såg rätt snyggt ut, tyckte vi. Han hade t o m rakat sig för att inte skrämma de små barnen. Sedan hade han tagit ett glas vin till lunchen och därpå gått ut och köpt nya boots. Som man gör. Dessa boots hamnade i lervällingen på Charlotte Square efter Dottern skickade ut honom dit för lite fotografering.

Men han var rolig och barnen gillade evenemanget, med lagom läsning och skämt och som avslutning en liten pjäs baserad på böckerna som de fick delta i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s