Kan bli lite som en shoppinglista

Det händer mycket på en bokfestival när den håller på så länge som den i Edinburgh gör. Skolkompisen tyckte att 18 dagar lät rätt länge, om man jämför med Bokmässan i Göteborg. Bortsett från antalet dagar, är nog största skillnaden att det ”bara” är evenemang med författare som pratar om sina böcker, och inga uppställda stånd med böcker eller annat. Det finns en bokhandel, och en barnbokhandel. Det är allt.

Patrick Ness

Keith Gray

Och om jag ska berätta vad jag haft för mig den senaste veckan, kommer resultatet att bli som en inköpslista, om än i efterskott. Mycket har varit bra, men folk har frågat vad som var det bästa, och det var Patrick Ness och Keith Gray på ett föredrag inför ca 500 skolbarn i 13 till 14-årsåldern. De pratade om sin nya antologi om att förlora sin oskuld. Och att skolor över huvud taget var villiga att komma på det här var inte dåligt. Men det var fantastiskt bra.

Ett annat skolevenemang var med Simmone Howell från Australien. Hon har två böcker som också är lite mera vågade än vad som är vanligt i Storbritannien. Dottern och jag drack te med Simmone en eftermiddag, för det gäller att passa på när någon kommit hela vägen från andra ändan av världen. Simmone Howell

Mer te blev det med Debi Gliori, med köpta scones, som var goda, men inte så goda som Debis egna. Givetvis. Fick ingen biljett till hennes prat om WitchBaby, så vet inte riktigt hur det var. Den fjärde och sista boken om WitchBaby har just publicerats. Ser fram emot att läsa den, fastän jag inte längre är sju år.

Ska passa på att göra lite reklam här för Photowitch, den nya fotobloggaren som har tagit många av dessa bilderna.

Jeanne Willis

Hörde inte heller Jeanne Willis diskutera senaste bilderboken, men hittade henne ute på gatan när hon precis anlänt, och fick lägga band på mig för att inte plåta henne genast. Hon måste vara bland de mest glamorösa damerna i branschen. Och trevlig. Vi t o m hoppade över Seamus Heaney i ivern att fotografera Jeanne.

Michael Grant

Som jag sa ska man ju passa på när långväga personer kommer, så jag lyckades ordna en kort intervju med Michael Grant som just kommit över från Kalifornien. Hans prat om serien Gone lockade många tonåringar, och det är roligt när de kommer ensamma och inte går bara för att föräldrarna tycker man ska gå.

Francesca Simon

Francesca Simon skriver om den horrible Henry, Horrid Henry. Hade inte sett henne tidigare, så det var roligt, även om åldern på publiken var ganska låg. Hon är amerikanska, bosatt i London, så hon är bra på att prata och underhålla. Snygg klänning hade hon också.

Katie Davies

Fick en oväntad biljett till Katie Davies, som fått ett bokpris av något slag. Hon är nog annars mer känd för att vara gift med en kändis. Jag visste inte att Dottern var så förtjust i Alan Davies, eller att hon faktiskt hade upptäckt att han stod precis bakom henne vid ett tillfälle. (Mannen på fotot är inte maken. Det är Philip Ardagh, som pratade med Katie.)

Så kan det bli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s