Kaffe med Cathy

Jag började allt tro att Cathy Cassidy och jag var ”doomed” när det gällde att sammanträffa länge nog att hinna med en intervju. Det blev snabbprat i Manchester i juli, och en synnerligen snabb vink i Edinburgh i augusti. Men man kan ju säga att vi sågs varje månad…

Vi skulle kompensera nu i veckan med en träff på Cathys hotell när hon var i stan för några evenemang, men det ställdes in med mindre än en dags förvarning. Eftersom hon är en bestämd tjej så blev det till sist eftermiddagskaffe på Costa mellan skolan och bokhandeln. Dottern var tvungen att skippa sista halvan av dagens sista lektion, men det hörde ni inte här. Jag ville ju ha bra bilder på Cathys krinklade hår. Det är en betydligt bättre sak att slösa bort tiden på, än de där örngottsbanden mammorna våndades över på 60-talet.

Cathy Cassidy

Har kollat lite, och det ser ut som om Cathys böcker inte finns på svenska. Än. De är lagom flickböcker (fast om hon såg det här skulle Cathy bli vansinnig på mig), med lite lagom problem och väldigt trevliga pojkar. Och hennes fans är mycket förtjusta i henne.

Det märktes när Cathy blev vald till Queen of Teen för ett par veckor sedan. För en svensk är det nog en aning väl rosa och löjligt, men det är i första hand en tävling där flickor kan nominera sina favoritförfattare. De tio populäraste röstar man sedan om, och vid ett mycket rosa evenemang blir vinnaren krönt. Allt är skärt, från folks kläder till kakorna och ballongerna.

Pink limos

Idén bakom det hela är faktiskt att befrämja barns läsande, så kan man bara se förbi det rosa är det helt OK. Jag var med för två år sedan och det var en fantastiskt syn med alla inbjudna flickor som kunde frottera sig med sina favoriter. Det fanns högar med gratis böcker som man bara kunde ta.

Queen of Teen

I år vann alltså Cathy, och det var välförtjänt. Fast hon sa att hon hade vissa problem med sin krona. Den slant. Men hon får öva sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.