Liten skandal

Vi har ett rekorderligt barnprogram på teve här, som heter Blue Peter. Det är på flera gånger i veckan efter skolan, och man tittar nog på det när man går på låg- och mellanstadiet ungefär. Vi brukade alltid titta under många år, men sedan växer man ifrån det.

Det ska vara ordentligt, men roligt. Och det lyckas för det mesta. Men de har lite skandaler då och då. Den senaste bröt ut i morse när de som organiserar  Blue Peters bokpris fick lite noja och bestämde att Andy Mulligan som var på kortlistan skulle åka av den igen. Hans bok Trash (som är en utomordentligt förträfflig bok) har ordet skit (fast på engelska) i den. Och man kan också läsa att man inte nödvändigtvis kan lita på polisen (i Manila, Filippinerna). Detta ansågs så vågat att man inte vill riskera att sexåringar skulle bli upprörda.

Själv hoppas jag att uppståndelsen ger Andy så mycket reklam att hans bok säljer bra och blir läst av många, i alla fall.

Lustigt nog finns det en ”filippinsk” roman till på kortlistan; Tall Story av Candy Gourlay.

Annonser

2 responses to “Liten skandal

  1. Den luttrade bibliotekarien

    Jodå, jag har sett några Blue Peter-program, även om det var några år sedan sist, och det verkar vara präktigt och pedagogiskt. Kommer ihåg att en jul tillverkade man någon gräslig ljuskrona (eller vad det var) av billiga metallklädhängare och glitterjirlanger.

  2. En sådan gjorde vi! Och sedan var man tvungen att ha den till något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.