Intervjudag

Tim Bowler

Om man bara försöker kan man klämma in ett anständigt antal författare på en dag. Jag började med att fixa till en intervju med Tim Bowler efter alla dessa år. Har jämt tänkt att ”honom kan jag intervjua när som helst” och så har jag inte skyndat mig, vilket är oförlåtligt. Men nu bidde det alltså av i torsdags.

Ska väl ta det försiktigt nu, för det verkar som om Tim (Hejsan Tim!) läser den här bloggen. Också. Man väntar sig att inte att engelska författare ska göra det. Men som jag sa tidigare så klarar Tim av språket. Han t o m började intervjun med att citera Ekelöf, vilket är mer än jag klarar av.

När intervjun var spikad upptäckte jag att Tim och två av hans kolleger på samma förlag (Oxford University Press) skulle firas med en middag i London samma kväll, så framfusig som jag är bjöd jag in mig och Dottern till detta evenemang.

Rebecca Stead

Efter det tänkte jag att andra halvan av eftermiddagen kunde användas till att träffa Candy Gourlay, eftersom jag skulle ha fotografen med mig. Men innan jag hann säga ”ska vi…” hörde ett annat förlag av sig och ville att jag skulle komma och träffa förra årets Newbery-vinnare Rebecca Stead som skulle komma på snabbvisit från New York. Ursprungligen var det en hop bloggare som blev ombedda, men bara jag som ville/hade tid, så gruppträffen blev i stället en intervju med Rebecca, vilket faktiskt var ännu bättre.

Jag hade inte ens hört talas om Rebecca för några veckor sedan, men nu har jag läst hennes vinnande bok, When You Reach Me, som är fantastiskt bra. Och intervjun är gjord och kommer senare i veckan.

Candy Gourlay and Tim Bowler

Alltså hade jag inte tid med Candy. Men jag nämnde att vi var på väg och hon lät intresserad, så medan vi pratade med Tim satt hon och jobbade med sin bok på en coffee-shop runt hörnet från hans hotell, och sedan kom hon springande och pratade med oss efteråt.

Sally Prue

Julie Hearn with Wreckers

Och för att runda av dagen tog vi oss till en restaurang nära Leicester Square för middagen, med drinkar före. Hade inte träffat Sally förut, men vi har skrivit till varann. Och Julie är en helt ny bekantskap. Båda har nya böcker nu i vår och bådas böcker är vansinnigt bra. Hade inte tänkt på det tills den som höll talet på middagen påpekade att OUP har dessa författare som inte skriver typ-böcker, dvs inga Harry Potter-kopior eller vampyr-böcker eller andra bästsäljande mönster. De bara skriver, och det är väl ganska underbart. Egentligen.

Ice Maiden, Wreckers, Buried Thunder

Vi var tvungna att sticka mellan varmrätten och desserten för att hinna med (näst sista) tåget hem. Men det hade varit trevligt, och fyra kramar från Tim gjorde inte saken sämre… Gottepåsen bestående av de tre böckerna var synnerligen välkommen också.

Annonser

One response to “Intervjudag

  1. Låter som en toppendag!
    Hoppas vi ska finna en stund att träffas när du kommer hit till Haverdal
    Vi hörs
    Kram Tina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s