Apropå turnéer

Man kan ju jämföra bloggturné-idén med de författare som verkar flänga världen runt jämt, för varje bok.

Idag var jag en sväng in till Manchester för att träffa Jodi Picoult. Igen. Fick ju prata med henne för ganska exakt ett år sedan när hon var i Storbritannien för att lansera förra boken. Nu är det redan dags för nästa bokturné.

Och om man betänker att Jodi faktiskt skriver ganska långa och riktigt bra böcker, med en hel del research att utföra så att hon vet vad hon pratar om, så kan hon inte anses ligga på latsidan precis. Kanske hon ”bara” reser runt och signerar så det står härliga till i USA och här, men ändå.

Ellen Wilber and Jodi Picoult

Hon ser inte ut som om hon lider, och det står två evenemang per dag på programmet, och idag skulle hon dessutom ut och shoppa emellan de två. Och självklart är det rejäla avstånd att resa mellan varje. Hon kom från Warwick idag och skulle vidare till Yorkshire någonstans för kvällens föredrag.

Jag gissar att Jodi säljer fler böcker genom detta, och speciellt om man jämför med online-turnéer. Hur får man fans att stå och köa flera timmar i förväg?

En kul grej med den senaste boken, Sing You Home, är att den kommer med en CD, eller så kan man ladda ner musiken. Jag har lyssnat på sångerna sedan jag kom hem och de är bra. Sångerskan är en god vän till Jodi, vid namn Ellen Wilber, och Ellen var med idag också. Fantastiskt fin sångröst.

Egentligen är det svårt att skriva en vettig blogg om vad som ”bara” var en boksignering, speciellt som jag redan gjort det. Men det är roligt när de stora namnen i bokbranschen kommer resande. Och då har jag kanske svarat på frågan om verklig gentemot virtuell turné?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.