En sommarlätt bok

Den vanliga frågan brukar vara om en barnboksförfattare ‘snart kommer att skriva en riktig – dvs vuxen – bok’. Många förutsätter att en barnbok är lätt att skriva och att när man väl lärt sig sitt hantverk så kommer man att gå vidare till ‘riktig’ litteratur.

Detta brukar komma från antingen utomstående eller vuxenförfattare som inte riktigt fattat att de inte nödvändigtvis är bäst och duktigast. Barnboksförfattare vet att deras jobb inte är vare sig lättare eller mindre värt.

Varbergs Fästning

Jag satte nästan filmjölken i halsen i morse när jag läste en intervju med Denise Rudberg i Hallandsposten. Hon har semester, så kopplar av med att skriva en barndeckare. Hon har inte ‘samma prestationskrav’ och det ‘är ett lustfyllt arbete.’

Så bra.

Man får verkligen en känsla av att denna deckare kommer att hålla hög kvalitet. Det är givetvis roligt att den kommer att delvis utspela sig i Varberg. Mindre roligt att den mest är ett semestertidsfördriv.

Jag har inte hört talas om Denise förut. Hon kanske är bra. Och duktig. Även på semestern.

Annonser

2 responses to “En sommarlätt bok

  1. Vilken tråkig attityd, speciellt från en författare (!) att det på något sätt skulle vara lättare att skriva en barnbok. Nu skriver ju jag varken det ena eller andra men tror faktiskt det är tvärtom:-)

  2. Tja, det var ju Martin Amis nyligen som bara kunde tänka sig att skriva en barnbok om han blev hjärnskadad. Gissar att han redan är det.
    Min åsikt är att det är lättare att fylla en bok med sex och svordomar och våld, medan det kan vara knepigare att få till det om man måste avstå från dylikt. Sedan kan ju handlingen vara rätt likartad i båda sorternas böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.