Kändisboken

Det finns ju kändisar, och sedan finns det kändisar. Och egentligen är jag inte speciellt galen i någon. Tycker man om en person så gör man, och det sitter inte i graden av kändis-het. (Det kan man inte säga, va?) Kändisskap…

Känner ni i Sverige överhuvudtaget till John Barrowman? Snygg skotte och amerikan som varit med i Doctor Who och Torchwood, och som numera är sångstjärna också, förutom att han är på teve och spelar i julpantomimer. Och annat jag nog glömt.

John Barrowman

Nåväl, nu har han även skrivit en barnbok. Eller snarare inte skrivit den. Men det sticker han inte under stol med. Storasyrran Carole har skrivit.

Och eftersom det är en barnbok, och eftersom han är så känd och populär så tyckte jag att han, och boken, skulle kollas in lite mera. Boken är sådär. Spännande och lagom för åldersgruppen 10-13 år skulle jag tro. Fast Dottern gillade den skarpt. Hon gillar ju JB också.

Så jag anhöll om intervju när John och Carole kom till barndomsstaden Glasgow igår, och jag reste dit hemifrån och Dottern/fotografen reste från sitt håll i Skottland. Johns fans köade i fyra timmar för en autograf, men vi kom in utan mer kroppsliga besvär än att resa halva morgonen.

Och nog var det värt det. De är båda fantastiskt trevliga och roliga och allt annat möjligt. Man kanske skulle bli trött på allt sprudlandet efter ett tag, men det vi gjorde var helt lagom. Och för en gångs skull var folk på facebook relativt imponerade.

Carole and John Barrowman

Hela veckan har jag kollat in alla deras besök på olika teveprogram där de suttit i soffan och pratat om sin bok. Utom ett program där Carole inte fick vara med… Kul att se, i alla fall.

Har skrivit lite på intervjun nu i kväll och skrattat igen. Hela inspelningen är rolig. Och så fort de pratar! 200 ord i minuten, mot vanliga drygt 100.

Annonser

One response to “Kändisboken

  1. Och för den som vill läsa intervjun finns den nu här:
    http://bookwitch.wordpress.com/interviews/john-and-carole-barrowman-were-both-pretty-mad/
    Det har varit stort intresse för den, vilket väl är ett tecken på Johns popularitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.