Han läser ju

Man kan ibland tycka att svenskar är lite väl snälla och intet ont anande. Men på samma gång är britter aningen för cyniska, och ibland i onödan. Man kan liksom vänta på en god anledning innan man tvivlar och gnäller.

Jag inser att Roy Hodgson inte direkt är den förste man tänker på för en bokblogg. Jag vet faktiskt inte vad ni läsare tänker eller tycker om honom alls. Kanske inget.

Som gammal Halmstadbo kan jag egentligen bara tänka på hur han drog upp Halmstad Bollklubb och fick laget att vinna Allsvenskan. Han lät oss tänka tankar som att vårt lilla lag var riktigt bra på fotboll.

Sedan har Roy varit runt och låtit andra lag lära sig hur det är att vara bra på fotboll också. Om England har tur, kommer han att göra det för engelska landslaget nu. (Fast man tvivlar ju…)

Han har många, om inte fiender, så folk som inte tycker han är något att ha. Jag vet inget om fotboll, men anser att kunde HBK, så kan eventuellt t o m England spotta upp sig, lite. Fastän de hade velat ha en annan tränare. En grabbigare typ.

Vad många har svårt för är att Roy är artig och försynt och kan tala flera utländska språk. Och, det här är det värsta, han läser böcker. Konstiga böcker, dessutom.

Förfärligt, när man tänker efter.

Vi har haft en intellektuell fotbollsspelare här i landet en gång tidigare. Minns inte namnet, men denne utlänning läste också böcker, och blev lite mobbad för det.

Och det kan man ju förstå. Inte ska folk komma och tro att de kan läsa och sparka på en boll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.