Här ska det inte mobbas!

Jag blir så arg! Inte ska man tillåta vuxna människor att mobba andra vuxna människor på nätet, bara för att man ‘råkat bli sur.’ Man får väl vara så mogen att man kan ta smärre irritationsmoment som en man.

Pratade via mejl med Debi Gliori nyligen, och då visade det sig att hon haft det jobbigt. Visst, man får acceptera att jobb och familj kan göra livet besvärligt, och alla oroar vi oss för ekonomin. Men inte ska väl en normal och synnerligen renhårig kvinna behöva oroa sig för sin personliga säkerhet på grund av en man som känner sig bestulen på sin fiffiga idé att sätta kattfoton på facebook?

Denne typ har fotograferat en trevlig katt i sin omnejd på ön Mull. Sedan gav han den namnet Tobermory Cat och gav kissen en facebooksida.

Långt innan dess (eftersom böcker tar en förfärligt lång tid att bli böcker) hade Debi satt igång att illustrera en bilderbok om en katt på Mull, med titeln Tobermory Cat. När jeppen med fotona upptäckte detta blev han gnällig och hotfull, fastän han inte har ett enda juridiskt ben att stå på.

Det är inte ens hans katt. Den heter antagligen inte TC. Som jag påpekade i mitt blogginlägg på Bookwitch, så är det inte ovanligt med böcker med samma titel, och innehåll. Det bara blir så.

Medan jeppen på ön gormar och hotar och går på, försöker Debi försörja sin familj och att allmänt vara en anständig person. Det anser jag att hon har rätt till.

Den andre är som ett förskolebarn som upptäckt att någon annan har samma fina leksak som han, och nu ligger på golvet och bankar med nävarna. Jag rekommenderar inte ett besök på TCs sida. Tonen är rätt otrevlig där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s