Gammal skallig typ

Hans egna ord, så ingen ska klaga på att jag är elak eller så. Skrek gjorde fansen också, fastän Michael Grant är en gammal gubbe utan hår.

Michael Grant

Han är rätt cool i alla fall. Och det var väl det hans skrikande läsare tyckte, nu när han kom till Irland för första gången. Visserligen är det inte författaren som person, eller deras utseende som är viktigt, men nog är det bra att en författare lyckats skriva en bokserie som nästan förorsakar upplopp på gator och torg?

Det tyder ju på att tonåringarna inte bara läser, utan att de hittat något som verkligen är bra. Och det är bra.

Nu när Michaels Gone-serie är slut känner vi läsare oss både glada och ledsna. Det är synd att det inte blir mer, men det är fantastiskt att han kunde avsluta det hela med en bok som inte gjorde en besviken. Har sällan läst ett slut som kändes så rätt. Ibland blir det inte som man vill, eller man undrar varför författaren skulle kränga till en epilog som inte tillfredsställde.

Light – sista boken – hade allt man kunde önska sig. Jag har aldrig tidigare sett så många läsarkommentarer (på en del bloggar, men mest på facebook) där alla är så nöjda.

Och nu när Michael turnerat runt i England och till sist Irland, är fansen fortfarande nöjda. Det är väl därför de skrek, och köpte böcker så de tog slut. Jag är speciellt glad för efter första boken var jag sådär. Jag kunde ha slutat läsa, men gjorde det inte. Har upptäckt att många bra serier faktiskt funkar så. Det tar ett tag innan man inser vilken skatt man håller i.

Vi behöver mer sådant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.