Bokslut

Jag mejlade runt till alla (åtminstone så många som jag kom på) förlag och sa att jag ska flytta, och gav dem min tillfälliga adress för de närmaste par månaderna. Det krångliga är att sedan får man göra om det, när den permanenta adressen ska meddelas.

Som gammal god fd postanställd har jag givetvis fixat eftersändning, men man vet aldrig hur det går. Speciellt inte med alla bokpaket. Farmoderns brevbärare har just nu inte en aning om vad som strax kommer att drabba honom. För det är dit den tillfälliga posten får gå. Vi också, så det blir till att klämma in sig i ett gästrum, när man är van vid sex rum.

Man köper hus på olika sätt i England och Skottland, vilket är en anledning till  att vi har sålt först och köpt efter. Vi hoppas i alla fall att vi ‘köpt.’ Husägaren har sagt ja, men inga papper är klara, för det är påsklov och advokaterna har rest bort med sina barn. Tror vi.

Och tokig är man också. För mindre inköp kan man titta både två och fem gånger, innan man slår till. I det här fallet köpte vi efter en halvtimmes titt, nästan två månader tidigare. Kanske är huset färdigt att falla ner, men det kan ju hända med vilket hus som helst. Det är mindre än det gamla, fast rent teoretiskt har det samma antal rum.

Vi körde krukväxterna till Farmodern, eftersom de knappast kan sitta i ett lager i två månader och torka ut. Och en hög med ca 25 böcker att läsa, i fall brevbäraren inte skulle leverera några nya. På samma gång passade vi på att titta på huset igen.

4 B.C.

Och nu sitter vi i flyttkartongshögarna och funderar på var vi kan få plats med bokhyllor i vårt nästa hem. Och hur många av böckerna, som redan har sållats, måste sållas lite mer.

Jag försöker också blogga framåt lite. När flyttkartongspackandet blir som intensivast, kommer jag antagligen inte att ha tid. Eller inspiration. Men förhoppningsvis kommer man ut oskadd på andra sidan av flyttlasset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s